Saturday, April 30, 2011

XTVT HARI INI BERSAMAA ??????????????? ORANGE & JUNIOR ORANGE....

XTVT aku hari ni...... selain makan kenduri, jadi baby...... Mummy & Daddy depa kampung.....heheheheh......  Orange ni sangat baik, tak cam gurl. Gurl asyik cari pasal dgn dia, tp dia tak layan pun. Sampai ke satu tahap Gurl yang takut kat Orange..... hahahahahah......

Salah satu  anak2 Orange.......




Orange.... dgn anak2nya.... time to zzzzzzzzzzzzzzzzzzz........

Sunday, April 24, 2011

AKTIVITI 2 HARI AKU DI HUJUNG MINGGU

Aku suka tempat ni...... sbb???????????????????
?
?
?
?
?
?
?
?
?

Apapun BIARLAH RAHSIA.................... Ni nak cite skt pasal Gurl, Aku dah dapat jawapan nape dia suka duk dalam paper bag cokelat. Upanya dia tido dalam bag tu ala2 kat dalam Hotel 5 star.... hehehehe.....



Saturday, April 23, 2011

YEN DATANG UMAH...............

Pagi tadi Yen datang umah..... Best......

Antara aksi-aksi Yen.... heheheheheh......







GURL AKU.....

Pagi ni Gurl tak mandi......... Khamis lepas dia baru mandi. Rasanya esok je aku nak mandikan dia...... Jangan marah ye gurl.....!!!


Gurl memulakan operasi untuk menangkap.....

Nak tau tak apa yang dia aim & nangkap..... pastinya tangan aku lah kan.....

BREAKFAST AKU DI OFFICE SEMALAM.....

Cheese ni aku bli kat kafe tempat keje aku.... Murah je harganya. RM5 sahaja dengan isi 8 ketul keju...... Rasanya sedap tak masin cuma lemak jew... hmmmmmm.... yummy.....



Thursday, April 21, 2011

MANGGO JUICE

 Pepagi dah minum air mangga brand Fruity....... Sodap sangat.......


Antara kekawan yang join minum dgn aku..... yummy......!!!!

Wednesday, April 20, 2011

GURL LAGI....

Pepagi seawal 6.30 pagi aku dah mandikan gurl.... huhuhu.... Bila aku pegang punuk dia mustilah aku dapat hadiah free dari gurl kan..... Apa lagi, dia pun mustilah terima penampar free dari aku plak. Bukan sekali tapi 4 kali.....

Nilah hadiah free dari gurl....

Tuesday, April 19, 2011

AKU X LEH TDO

Aku runsing lah bila tau Gurl ada kutu...... Aku pening nak tunggu esok hari..... Nape ha???????

CITE GURL

Masa aku nak amik gambo gurl, tetiba aku nampak ada benda bergerak2 kat badan gurl..... Aku pun apa lagi, mustilah tangkap dia dan tengok apa benornya yang ada kat "punuk" dia.....

Upanya...."KUTU"..... hancur..... Esok kena bawa Gurl g jumpa Dr. Kopak aku, dahlah akhir bulan... fuh..... Esok kena balik awal. Pas tu terus bawa gurl jumpa Dr. Sheedah.... Aku rasa baru 2 bulan aku bagi dia ubat kutu. Selama ni Gurl tak pernah ada kutu. Aku pun pelik. Kutu tu datang dari mana ha?????????????

Aku cuba call Vet malam tadi, dia kata langkah awal adalah mandikan dia dulu..... Esok pepagi mustilah aku kena mandikan dia kan. Pepagi kenalah masak air..... huhuhu.....

Waktu dia posing ni lah aku nampak kutu kat "punuk" dia.....

Gurl selepas aku pukul... sbb x dgr kata...

TQ MR. BOS........

Again!!!!!!!.... He's a nice guy......  Thanks for the lovely bowl.... hehehehe............... Thanks again & again....

Aku sangat bersyukur sebab dikurniakan bos yang baik. Mungkin Allah telah makbulkan permintaan aku selama bertahun2. Aku harap kebaikan bos aku ni berkekalan sampai ke bila2... AMIN.... Tapi yang pastinya bos aku mmg baik.....

TQ Mr. Bos.....!!!!!


Monday, April 18, 2011

CHIKKU BUKKU (TAMIL MOVIE)




In this film, Arya act as Arjun and Sekar. While Shriya Saran act as Anu......It's a simple film but interesting and everbody recomended to watch it.... hehehehe....


APA YANG DIBUAT OLEH GURL......

Ngah : Jgn bukak pintu besar-besar
Aku : Nape plak????
Ngah : Gurl ada dalam paper bag tu.... tgh main...
Aku : Main pe????
Ngah : Entahlah... tgk lah sendiri....


Aku pun tak tau dia main pe???? Yang aku tau dia duk dalam tu nguit2 kertas.... pelik lah aku tgk kucing aku ni....

NOVEL YANG AKU SEDANG BACA

Actually buku ni dah lama beli, tapi baru sekarang nak baca. Aku rasa dah lebih 4 bulan aku beli buku ni.... hahahahahah

Oklah gak buku ni.....  Tapi agak lembab penceritaannya....

TOPI SIAPA KAH INI?????

Topi siapakah ini????? huhuhu......

Inilah topi abah waktu g kebun..... huhuhuhu......


Dari sisi atas.......

Monday, April 11, 2011

ACIN.......

Acin mustilah kena dengan aku....

video

Sunday, April 10, 2011

MY DINNER

Oh no....... My dinner is at 8.30 pm and the foods imported from Meru, Klang..... heheheheh.....

Nasi + Sambal Belacan + Ayam Goreng (Mine)

Acin - 3 ketul ayam tapi x habis

Keluarga yang bawak food utk dimakan bersama sambil bergebag....Net + Angah + Lopik..

Syamil....... "Nape kau makan kat bawah?????"

Air Teh panas..... fuh.... segar
 

MY LUNCH......

Lunch at SACC........

PEPSI pilihanku......


Fish & Chips - Kids Meals.... BEFORE

AFTER......

HANGIN DGN GURL.......

Pepagi dah marah kat Gurl..... Sat ni lepas aku marah dia pun wat2 tdo, padahal tak denya dia tido..... Nasib baik lah Gurl ni aku sayang, klu kucing orang lain mmg dah lama aku lepuk....

Wat perangai..... Aku panggil, tak berjawab. Ingat kat ne, upanya duk atas notebook aku.... memula aku tak kisah setakat duk je, lelama dia kuis keyboard aku plak.... hangin lah aku.....

Lepas kena marah, terus tdo.... Aku ingat betul, benornya mata dia terbuka..... x nak aku perasan dia tutup mata dia dgn tangan......

Pas aku marah.... Trus tutup mata..... 

Bak kata kakak aku... camne kerasnya tuan dia, cam tulah kerasnya kucing dia..... Ada ke patut statement tu.... huuhuhuhu.....

My Breakfast


hahahahahahahahha..................... TQ 4 the breakfast......

Saturday, April 9, 2011

AKU KEMBALI......

"Ku keudara lagi..... Bersamamu kembali.... Dgn rangkaian lagu2 serta pesanan...." hehehehehe....


Ini hari pertama aku kembali mengupdate blog aku setelah 4 hari berehat..... menenangkan fikiran yang berserabut..... Sedikit pesanan untuk "R" bukan nama sebenar....... renung-renungkanlah petikan hadith ini..... Muhasabah lah diri anda.... Begitu juga dengan aku.... Aku pun tidak sebagus mana, tapi ingin ku ingatkan kepada kau... sesekali hormatilah orang......


Ingatlah kata-kata ini... wahai "R"

"Seorang Muslim adalah bersaudara sesama Muslim, tidak boleh menganiayanya, tidak boleh membiarkannya tertindas, tidak boleh mendustainya dan tidak boleh menghinainya"

Renung-renungkanlah "R"...... Berfikirlah secara profesional.....

Tuesday, April 5, 2011

BEREHAT.......................

Aku akan berehat barang tiga empat hari...... Kurangkan otak serabut aku ni.........

Jumpa lagi lain hari............

APA CER??????????????

Mungkin ini dah takdir hidup aku. Aku terima je qada' dan qadar tuhan...... Apa leh buat kan. Apapun aku dah kuat untuk menghadapi apa jua yang mendatang.

Muhasabah diri????????????? Sudah...... Mungkin ada hikmahnya semua ni terjadi. Bukan nak menyerah pada takdir. Tp kalau itu dah ketentuan utk diri aku, nak wat camne kan. Terima jelah seadanya.  Mungkin inilah balasan yang tuhan nak bagi kat aku kan. Selama ini aku tidak pernah menghargai berlian yang ada di depan mata.... Aku mengharapkan kaca yang entahkan ya entahkan tidak.... Bak kata akulah, Tuhan tak mungkir janji.

Menyesal????????????????? Tidak...... Aku terima dengan hati yang terbuka. Aku dah tak cam dulu. Sekarang aku kuat seperti POPEYE. Mungkin persekitaran dan pengalaman yang mengajar aku erti dewasa......

Berdendam????????????? Tidak........ Aku langsung tidak berdendam. Berfikiran positif, itu cara yang terbaik dan terapi untuk diri aku. Setiap apa keputusan yang dibuat, pasti ada sebabnya.....

Berbaik???????????????????? Tidak sama sekali...... Tiada dalam kamus hidup aku istilah BERBAIK....

Marah??????????????? Tidak.............. Aku tidak akan marah, Mungkin aku banyak melakukan kesalahan tanpa aku sedari. Mungkin perangai aku yang agak panas baran... Itu memang aku akui.....




Kisah Silam???????????? Ya..... Aku akan cuba untuk melupakan memori aku dengan dia sedikit demi sedikit..... Mustahil aku tak dapat lupakan dia kan....

Sayang???????? Ya..... Aku sangat sayang kucing aku yang bernama Gurl..... Itu lebih baik bukan......

Kenapa ini semua terjadi pada aku???????????????????

Monday, April 4, 2011

THAT LADY.....

Meroyan tak tentu arah...... Sebagai manusia kita perlu menerima takdir dengan hati yang terbuka...... Dari kao cakap pada aku, aku dah dapat tangkap yang kau mmg x nak bertukar..... Cuma Ultraman je yang suka bertukar... Tiada keikhlasan dalam senyuman dan kata2 kao.....

JANGAN TIPU DIRI SENDIRI.....

ISNIN YANG MEMBOSANKAN......

Pagi - tengahari - petang : wat keje yang tak pernah habis. Semak otak aku bila tgk meja aku yang semak dgn doc yang tak filing lagi.... WONDERPET.....!!!!! Tolong selamatkan aku.....

Petang.................. Dapat hadiah!!!!! Thanks Mrs Micheal & Aza.......

This is from Aza..... Mug + 2 Cokelat + Rantai Nichii ...... TQ..... muah... muah.....

This is from Mrs Michael..... Black peal..... so nice... love U forever... muah....muah....