Monday, January 31, 2011

HARI CUCI MATA VERSION : 2

Antara perkara yang aku suka lakukan bila aku g ke Kedai Buku....... Confuse... x tau nak baca yang mana satu... rasanya ketiga2 buku ni sodap.....

Aku sangat suka design suar ni..... Tapi tak tau nak bagi kat sape potong kaki suar ni sbb terlalu labuh.... huhuhu..... Ada sesiapa yang bleh tolong aku???????????????

HARI CUCI MATA VERSION : 1

 Td g Subang Parade... orang sikit punya ramai....... Aku suka dengan decoration Chinese New Year depa... agak unik gak lah.



Aku tak taulah mana depa dapat menda ni.......

Yang ni aku suka sbb dia balut hadiah dia guna tikar........



Dalam byk2....... Ni yang paling aku suka..... Ayat agak x leh blah....heheheheh

Sunday, January 30, 2011

"YEN VERSION 2"

Aku sangat suka tgk gambo ni..... Yen sedaya upaya nak memasukan kepala dia ke bawah meja.... tapi tak bleh. Yang kita orang semua takut klu dia masukkan gak kepala dia, maknanya kepala dia akan  tersepit & x leh nak kuar lagi.... hahahah'





Yang ni plak... aku saja amik gambo dia sbb mummy dia kasi tau kat aku gigi dia yang depan dah sompak.. Depa pun tak tau kenapa......... Mula2 aku x perasan, tp bila aku tgk betul2 bru nampak.....

AKU KEMBALI LAGI.....

AKU KEMBALI LAGI UTK MENGUPDATE BLOG AKU DENGAN CERITA2 TERBARU AKU...................... :)

Sunday, January 23, 2011

Tamil Film " AYAN"

Tadi tgk filem tamil.... Tajuknya AYAN meaning Strong Man..... strong sangatlah.... Filem ni produced by M. Saravanan (sedap namanya)....

Pelakon dia pastinya lah.... SURYA aku. Pelakon wanita namanya Tamanna.... heheheheh..... watak dalam filem ni mmg sesuailah dgn dia..... Sape tak tgk pastinya rugi forever......







My favourite song...... Lagu ni salah satu lagu dalam filem ni......

video

HUJUNG MINGGU KU.....

Hari ni Hari Ahad.... Lama aku tak layan blog..... aku rasa dah lebih 2 hari aku tak update blog aku ni.... bkn pe, aku kena siapkan kerja. huhuhu..... Hari ni bru ada kesempatan dan menyempatkan diri aku ni.

Pompuan gedik ni (Pompuan Tmn Meru 4) ada kat c ni... Tdo umah aku dari hari Jumaat... Pepagi tadi dia dgn Ngah serta kawan2 seperjuangan g breakfast kat pasar Sek 13.... AKU???????????????????? Breakfast gak.... tp kat mata... hehehhehehe...... depa mkn char kway tiau...... Aku dapat gak habuan, tp menu lain.... syukurlah.... daripada tak de...


Ni kuih......Tepong Gomak + Lepat Ubi + Kuih Badak...


Ni.... Nasi Lomak Sambal Kerang......

Note : Kuih Lopes Desquera x sempat diambil gambarnya memandangkan dah abis..... hehehehhe

Thursday, January 20, 2011

~~BUDAK YEN DAH BESO~~

Ni Yen....









video

~~SEPI ITU INDAH~~

Aku rasa dah seminggu aku tak update blog aku ni..... Last week, aku ala2 bz skt. Jd tiada kesempatan utk update blog ni.... hehehehhe

Sunday, January 16, 2011

BOSAN......

AKU BOSAN.......

~~MONDAY?????????????~~

I HATE MONDAY......!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My cat...... Her name is GURL.....

Wednesday, January 12, 2011

PERISTIWA YANG MENYERAMKAN......

HARI INI DALAM SEJARAH....

Aku mengambil doc dari tong sampah Aci yang kemas tingkat 10.... hahahaha.... padan muka aku??????????? Nasib baik kat tingkat 10 ada wonderpet yang sedia membantu....

TQ wat wonderpet di Tingkat 10.... Love U all.... Atas jasa wonderpet di tingkat 10, aku dengan penuh kasih sayang belanja depa Nasi Lemak Cinta Kasih Sayang (Actually nasi lemak ni x da nama pun, aku yang mandai bg nama...) ehehehehheh

Sunday, January 9, 2011

KENDURI UMAH TASYA.......

Hari ni Kakak (Tasha) Khatam Al-Quran...... Aku g dgn Umi Acin, Ngah dan Kak Idah serta Cik Ton....



 Aku.....

 

Aku dgn Kak Ida

Aku dgn Mak Budak Nenen....

Budak Nenen yang sedang makan cokelat...


Aku dgn Kakak (Tasha)....

Berkat dari Umah Tasya.... Tak sempat amik gambo pulut kuning, dah arwah kat perut....


Saturday, January 8, 2011

No. 79, Jalan Meranti Puteh 9B/KU10, Taman Desa Permai.......

Hah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Topanjat den........ Apapun cantik....!!!!!!!!!!!!!!!






" GURL KE KLINIK "

Gurl hari ni g klinik dengan Cik Ita.......amik injection untuk perancang.... Menjerit2 cam nak kena pukul... sian dia.  Kopak lagi.... huhuhu....

Ni Resit Bayaran untuk kos injection Gurl hari ni.... :(


Vitamin untuk Gurl..... Mengurangkan keguguran bulu.... Mengalahkan vitamin aku regenya....

CITE SEMALAM "LUNCH DI HARI JUMAAT YANG MULIA"

CITE SEMALAM.....

Semua orang  x da..... Kami membuat keputusan untuk membeli makanan dan makan di ofz....

Lunch aku.... G beli dgn Aza kat Seksyen 2....

Nasi : RM4.80
Laici Kang : RM2.00



UCAPAN TAHNIAH

~~TAHNIAH UNTUK DAK ANGAH~~
~~ATAS PENAT LELAH, AKHIRNYA BERJAYA JUGA~~




Pantun 2 rangkap utk Angah;

Anak Itik pergi menjaja...
Dah Berjaya ni... Kita menunggu jew bila nak Belanja?????????????



Thursday, January 6, 2011

KHAMIS : January 6, 2011......

Aksi2 di hari Rabu...... Cuma satu jew yang x dapat disiapkan.... SOP...

~~PROSES MEMBINDING PDA BODOH~~

Akhirnya siap juge :)

Note : Sawiyah.........SOP x siap lagi.... x yah nak ketawa2 

Machine Binding wat hal...... Pompuan gila tu mustilah tanya kan.... Nape ???? (Ala2 busy body)

Aku : Entahlah... depa ni pakai tak reti nak buang sampah dia
Pompuan Gila : Sape??? sape???????? depa tu sape (sambil ngikut aku kuar)
Aku : I lah puan....
Pompuan Gila : Lah... cara u ckp cam orang lain yang pakai benda ni....
Aku : hehehehehhe.......

~~BURUH KASAR SEDANG MEMBUAT KOJE~~

Aku pun hentak binding machine tu kat lantai...... Lupa plak, kat tingkat bawah ada visitor.... mampus... mau depa pening tgk kita orang mengetok2 machin ni.... cam nak berperang....



Akhirnya..... TQ to Nadia & Aza.....!!!!!

~~LUNCH~~

Heheheheh..... x  smpt g lunch, lunch kami jam 4.30 petang..... Terima kasih kepada Mr. A yang tolong membelikan MC D ni.... tapi klu dia belanja lg best kan.... heheheh....



Wednesday, January 5, 2011

NST - "MUM OF RONALDO'S CHILD WANTS ACCESS".........

The Portuguese footballer is said to have paid the young woman £10m for silence...... 
Sedih  plak aku baca article dlm NST, January 3, 2011. Pompuan ni pun gedik gak. memula amik  duit tu, sat ni... menyesal plak..... mak mana tak sayang anak kan......





KENAPA AKU X UPDATE BLOG SEMALAM.....???????

Semalam aku penat... balik keje jam 9.00 malam. Smp umah lbh kurang 9.30 mlm.... huhuhu.... Hari balik awal skt 8.30 malam. Jadi adalah masa nak update blog aku dgn cite2 yang menarik gaklah...

Semlm Pompuan Gila Anak Saudagar Penipu tu, meroyan tak tentu arah. Hari ni kurang plak meroyannya... Napelahkan, ada gak menusia yang cam tu....


Monday blues.......  Tgh wat PDA bodoh.... hahahahaha...









  
Selasa........

Aku..... nunggu masa utk pulang tp keje x siap lagi... makanya x leh balik lg... (smpt lg bergambo tu)...


Aza...... nak mengantar email pada manusia2 yang x berguna dek nabi.... heheheheh....


Note : Ketika gambo ni diambil...Wie sdg bersembang dgn bos kesayangannya..... :P

BAJU PINK KU.............

Semalam baju yang aku minta mak Sara jahit dah siap........... Baju sahaja upahnya RM50.00... tunai..... Aku tempah baju jew, sbb baju utk kain ni hosak. Kain guna yang lamalah..... jimat... Nampaknya budget nak jait manik dah lari lah....huhuhu......

Fuhhhhh........ Kopak lagi....